Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1218

Νissan: Παραίτηση κορυφαίου στελέχους μετά τις νέες κατηγορίες κατά Γκοσν

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την παραίτησή του υπέβαλε ένα από τα κορυφαία στελέχη της Nissan Motor, προκαλώντας νέες αναταράξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία και στη διοίκηση, καθώς διευρύνεται η έρευνα κατά του πρώην προέδρου της Κάρλος Γκοσν που κατηγορείται για οικονομικές απάτες.

Πρόκειται για τον Χοσέ Μουνιόζ, που θεωρείται στενός συνεργάτης του Γκοσν, αλλά ήταν και πιθανός διάδοχος του στην ηγεσία της εταιρικής σύμπραξης μεταξύ της Nissan και της γαλλικής Renault SA και ο οποίος μπήκε στο επίκεντρο της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στη Nissan.

Ο 53χρονος Μουνιόζ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Nissan στην Κίνα, ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω ανάρτησης στο LinkedIn την Παρασκευή. Σε ανακοίνωσή της, η Nissan αναφέρει ότι ο Μουνιόζ «επέλεξε να παραιτηθεί» από την εταιρεία, με άμεση ισχύ της απόφασης αυτής, ενώ δεν προχώρησε σε άλλες εξηγήσεις ή λεπτομέρειες.

Η περίπτωση Μουνιόζ, όπως αναφέρει το Reuters, αποτελεί την τελευταία απώλεια για το δυναμικό της Nissan, μετά την καθαίρεση Γκοσν από την προεδρία της εταιρείας και την απόλυση του διευθυντικού στελέχους, Γκρεγκ Κέλλι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required