Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1218

ΟΤΕ: Συμφωνία για την πώληση της Telekom Albania έναντι €50 εκατ.

  • ( UPD -16/01/2019 12:55 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση στην βουλγαρική εταιρεία Albania Telecom Invest AD, ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στην Telekom Albania Sh.A. (Telekom Albania), έναντι συνολικού ποσού €50 εκατ. ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Η Albania Telecom Invest AD ελέγχεται από κοινού από τον κ. Spas Roussev, κύριο μέτοχο του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Βουλγαρίας, Vivacom, και από τον επενδυτή κ. Elvin Guri.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, «με τη συμφωνία πώλησης της Telekom Albania, κλείνει ο κύκλος της επιτυχημένης επένδυσης του Ομίλου ΟΤΕ στην Αλβανία. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων και των αναπτυξιακών πλάνων του ομίλου ΟΤΕ, με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Τσαμάζ, πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους εργαζομένους της Telekom Albania για τα επιτεύγματα της εταιρείας μέχρι σήμερα και για την πολύ καλή συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ. Η εξαγορά της εταιρείας από μια ισχυρή επενδυτική ομάδα, διασφαλίζει την αναπτυξιακή της πορεία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά».

Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και της χρηματοδότησης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ήταν η Eurobank.

Με προηγμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και ανταγωνιστικό εμπορικό χαρτοφυλάκιο, η Telekom Albania προσφέρει προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες κινητής στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Αλβανίας.

Στην εικοσαετή πορεία της, η εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου ΟΤΕ, «έχει καθιερωθεί ως πυλώνας ανάπτυξης των κινητών επικοινωνιών, με συνεχείς καινοτομίες σε επίπεδο υπηρεσιών και τεχνολογίας (ο πρώτος πάροχος 4G+ και VoLTE). Οι πελάτες της Telekom Albania ανέρχονται σε 1,7 εκατ.».
Οσον αφορα τις πιο σημαντικές ημερομηνίες- σταθμούς:

-1996: Η εταιρεία ξεκινά την εμπορική της λειτουργία ως AMC με την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας

-2000: Η COSMOTE αποκτά το 85% της AMC μέσω της COSMO-HOLDING ALBANIA S.A.

-2005: H AMC προσαρμόζει την εταιρική της ταυτότητα σε εκείνη της COSMOTE

-2015: Η θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ στην Αλβανία, AMC, μετονομάζεται σε Telekom Albania.

Στο εννεάμηνο του 2018, τα συνολικά έσοδα της Telekom Albania ανήλθαν σε €50,7 εκατ. παραμένοντας σταθερά σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (€50,9 εκατ.), ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε στα €7,7 εκατ., αυξημένο κατά 42,6%. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, η πελατειακή βάση της Telekom Albania ήταν 1,7 εκατ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required