Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.122

Έξοδος 31 δισ. δολαρίων από την Xiaomi

  • ( UPD -16/01/2019 14:19 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Περισσότεροι μέτοχοι της Xiaomi Corp. σπεύδουν για έξοδο από την εταιρεία.

Ένας ανώνυμος επενδυτής πούλησε 231 εκατομμύρια μετοχές της κατηγορίας Β στα 9,45 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, μια έκπτωση της τάξης του 5,1% στο κλείσιμο της Τρίτης. Η κίνηση αυτή έρχεται στο τέλος της εξαμηνιαίας δέσμευσης την περασμένη εβδομάδα, που επέτρεψε στους πρώτους μετόχους να πουλήσουν μετοχές της Xiaomi για πρώτη φορά. Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 2,6% στο Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη.

Η Xiaomi ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς δημόσιες προσφορές του κόσμου τα τελευταία χρόνια, με τους τραπεζίτες να την εκτιμούν στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της κινεζικής εταιρείας smartphone έχει πέσει στα περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια από το υψηλό των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έφτασε μετά το ντεμπούτο της το 2018 - το οποίο, από μια πλευρά, ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ.

Μια αναταραχή των εμπορικών συναλλαγών εκτός χρηματιστηρίου την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε ότι πολλοί πήραν την ευκαιρία να εκφορτώσουν τις μετοχές τους. Ένα fund που στηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Yuri Milner - ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε startup στον κόσμο - έδωσε επίσης εκατομμύρια μετοχές της Xiaomi στους επενδυτές, μειώνοντας το μερίδιό του σε λιγότερο από 4,99%.

Οι περισσότερες μετοχές θα ξεκλειδωθούν για πώληση τον Ιούλιο, μετά από περιορισμό ενός έτους, ενώ οι κυρίαρχοι μέτοχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα κρατήσουν τις μετοχές τους για ένα ακόμη έτος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required