Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1223

Η McDonald's χάνει το δικαίωμα στο εμπορικό σήμα «Big Mac» στην ΕΕ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η McDonald's Corp έχασε τα δικαιώματά της στο εμπορικό σήμα «Big Mac» μετά από μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της ιρλανδικής αλυσίδας fast-food Supermac, ανέφεραν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Η απόφαση, σύμφωνα με το Reuters, ανακάλεσε την καταχώριση του εμπορικού σήματος από τη McDonald's, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα fast food στον κόσμο δεν είχε αποδείξει την πραγματική χρήση της κατά τα πέντε έτη πριν από την υποβολή της υπόθεσης το 2017.

Η απόφαση επιτρέπει σε άλλες εταιρείες, όπως και στη McDonald's, να χρησιμοποιούν το όνομα «Big Mac» στην ΕΕ για κάποιο προϊόν τους.

Η Supermac ανέφερε ότι μπορεί τώρα να επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Είπε ότι δεν είχε ποτέ ένα προϊόν που ονομάζεται «Big Mac», αλλά ότι η McDonald's είχε χρησιμοποιήσει την ομοιότητα των δύο ονομάτων για να εμποδίσει την επέκταση της ιρλανδικής αλυσίδας.

"Η Supermac είναι ευχαριστημένη με τη νίκη της και την ανάκληση του εμπορικού σήματος Big Mac που υπήρχε από το 1996", δήλωσε ο ιδρυτής Pat McDonagh στο Reuters.

"Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για τις επιχειρήσεις γενικότερα και σταματά τις μεγαλύτερες εταιρείες από τον 'εκφοβισμό εμπορικών σημάτων', αφού τις αποτρέπει από το να συσσωρεύουν εμπορικά σήματα χωρίς να τα χρησιμοποιούν", πρόσθεσε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required