Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1218

BHP Group: Μείωση 6% στην παραγωγή χαλκού στο δ' τρίμηνο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πτώση 6% κατέγραψε η παραγωγή χαλκού της BHP Group στο δ΄ τρίμηνο, και διαμορφώθηκε στους 58 εκατ. τόνους, αναβαθμίζοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις για την παραγωγή χαλκού στο σύνολο της χρήσης, μετά από την ακύρωση της πώλησης του ορυχείο της Cerro Colorado στη Χιλή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε γενικότερα χαμηλότερη παραγωγή commodities στο τρίμηνο, μεταξύ των οποίων και σιδηρομεταλλεύματος και πετρελαίου, και προέβλεψε πλήγμα στην παραγωγικότητα α΄ εξαμήνου κατά 600 εκατ. δολάρια, λόγω της διακοπής των δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Αυστραλίας.

Η ΒΗΡ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή χαλκού στο σύνολο της χρήσης, στους 1,645-1,740 εκατ. τόνους, από 1,620 - 1,705 εκατ. τίνους προηγουμένως,  εκτίμηση που αποτυπώνει την διατήρηση του Cerro Colorado.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required