Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.122

Δεκτή αίτηση επενδυτών για μη μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς της Folli Follie

  • ( UPD -22/01/2019 14:35 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

της Βασιλική Κόκκαλη

Δεκτή έκανε η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας την αίτηση που είχαν καταθέσει στις 15 Νοεμβρίου, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ζητώντας να μην υπάρξει μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς της εταιρείας Folli Follie, δηλαδή των ιδιοκτητών της μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αλλά και ορκωτών ελεγκτών. Έτσι, παρατείνεται το καθεστώς προστασίας και μη μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας έως ότου να εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης ως μάρτυρας κατέθεσε από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών ο ταμίας της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Νοδαράκης. Ο μάρτυρας ανάφερε και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, πως η ζημιά των αιτούντων, δηλαδή των επενδυτικών είναι ολοκληρωτική.

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, που εκπροσωπήθηκαν νομικά από τον πρόεδρος της δικηγόρο Ιωάννη Κυριακόπουλο, αναμένουν το επόμενο διάστημα την απόφαση επί της κύριας αίτησης που έχουν καταθέσει για το υπόθεση.

Ειδικότερα, οι προσφεύγοντες επενδυτές στρέφονται με την αίτησή τους κατά της Folli - Follie, δηλαδή κατά μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου που μετέχουν στο ΔΣ της εταιρείας, κατά των εναπομεινάντων μελών του ΔΣ αλλά και κατά ορκωτών λογιστών. Οι προσφεύγοντες επενδυτές ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας μέχρι του ποσού των 2, 3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου αίτηση ανακοπής πλειστηριασμού για το «Άττικα». Σύμφωνα με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών η ενεχυρίαση της μετοχικής θέσης που έχει η Folli - Follie στο «Άττικα» έγινε μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της. Άρα, κατά τους επενδυτές η ενεχυρίαση έχει καταδολιευτικά στοιχεία που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των μετόχων.

Μετά τη συζήτηση της αίτησης ανακοπής έχει δε προσδιοριστεί να συζητηθούν στις 6 Φεβρουαρίου τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί για το ίδιο θέμα.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο επίκειται η κατάθεση αγωγής αποζημίωσης από περίπου 300 επενδυτές κατά της Folli - Follie, μελών του ΔΣ της εταιρείας, ορκωτών ελεγκτών αλλά και αναδόχων των ξένων τραπεζών

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required