Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1217

Η Huawei από το Νταβός ζητά να «λυθεί γρήγορα» η υπόθεση της CFO στον Καναδά

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η κινεζική Huawei Technologies θέλει μια γρήγορη επίλυση της υπόθεσης της πρώην επικεφαλής οικονομικών, Meng Wanzhou, η οποία κατηγορείται για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και κρατείται στον Καναδά, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας.

H κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε την κυβέρνηση του Καναδά ότι θα προχωρήσει στην υποβολή επίσημου αιτήματος για την έκδοση της Meng.

«Παρακολουθούμε από πολύ κοντά το ζήτημα αλλά δεν έχουμε επαφή με τις καναδικές αρχές. Θα ζητήσουμε γρήγορη επίλυση του θέματος, ούτως ώστε η Meng να μπορέσει να ξανά αποκτήσει την ελευθερία της», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Liang Hua στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Η Meng Wanzhou, που είναι επίσης κόρη του ιδρυτή της Huawei, Ren Zhengfei, κρατείτο στον Καναδά από τη σύλληψή της την 1η Δεκεμβρίου και αποφυλακίστηκε με εγγύηση τον προηγούμενο μήνα. 

Η προθεσμία για την αίτηση έκδοσης είναι στις 30 Ιανουαρίου και η Meng αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στον Καναδά στις 6 Φεβρουαρίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required