Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1226

TUI: Πλήγμα από το ζεστό καλοκαίρι της Β. Ευρώπης με διεύρυνση των ζημιών

  • ( UPD -12/02/2019 10:13 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Διεύρυνση της καθαρής ζημίας για το πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης 2019 ανακοίνωσε η TUI, καθώς η εταιρεία δέχθηκε πλήγμα από το ασυνήθιστα μακρύ και ζεστό καλοκαίρι στη Βόρεια Ευρώπη, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Για το πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, η καθαρή ζημία ήταν στα 139,1 εκατ. ευρώ (157,2 εκατ. δολάρια) σε σύγκριση με τη ζημία ύψους 109,2 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος σημείωσε ότι τα υποκείμενα EBITA σε σταθερό νόμισμα ήταν 84,1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τη ζημία 36,7 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το ζεστό και μακρύ καλοκαίρι στη Βόρεια Ευρώπη, η υπερπληρότητα σε κάποιους δυτικούς προορισμούς της Μεσογείου και η πιο αδύναμη στερλίνα ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας του Brexit έριξαν το βάρος τους στην επίδοση του πρώτου τριμήνου, σημείωσε η TUI.

Τα τριμηνιαία έσοδα ενισχύθηκαν 4,4%, φτάνοντας στα 3,70 δισ. ευρώ από 3,55 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019 ανέφερε είναι σε ευθυγράμμιση με την προηγούμενη χρονιά, αν και τα περιθώρια είναι χαμηλότερα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required