Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Michelin: Άλμα στη μετοχή λόγω κερδών και outlook

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ισχυρές επιδόσεις καταγράφονται στη μετοχή της Compagnie Generale des Etablissements Michelin και άλλων εταιρειών κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτων, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της γαλλικής εταιρείας για το σύνολο της περσινής χρήσης, αλλά και του outlook για το τρέχον έτος.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,68 δισ. ευρώ ελαφρώς κάτω από το 1,70 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε το 2017. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 22,03 δισ. ευρώ.
Τα λειτουργικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% σε σταθερή συναλλαγματική βάση, στα 2,78 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία αναμένει για το 2019 ότι τα λειτουργικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα περσινά νούμερα σε σταθερή συναλλαγματική βάση, ενώ προβλέπει και ελεύθερες ταμειακές ροές πάνω από 1,45 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, η μετοχή έκανε άλμα 11%, ενώ το προηγούμενο 12μηνο έχασε 20%, με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου να δέχονται ισχυρό πλήγμα λόγω των φόβων για το παγκόσμιο εμπόριο, της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και τω αυστηρότερων ευρωπαϊκών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required