Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Τα αποτελέσματα της Nissan αποκαλύπτουν χαμηλά κέρδη και παράνομες αποζημιώσεις

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Nissan Motor προειδοποίησε ότι το ετήσιο κέρδος της θα φτάσει σε χαμηλά έξι ετών λόγω της πτώσης στις παγκόσμιες πωλήσεις, καθώς αντιμετωπίζει και τις συνέπειες της συγκλονιστικής σύλληψης και απόλυσης του πρώην προέδρου της Carlos Ghosn.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, στα πρώτα της οικονομικά αποτελέσματα από τη σύλληψη και κράτηση του Ghosn τον Νοέμβριο, αποκάλυψε την καταβολή ποσού ύψους 84 εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέεται με την αποζημίωση για τον πρώην επικεφαλής της, που κατηγορείται για παρπλάνηση στην δήλωση του μισθού του από τη Nissan κατά την περίοδο 2010-2018.

Το σκάνδαλο έχει επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτων και δημιούργησε εντάσεις μεταξύ της Nissan και της γαλλικής Renault, προκαλώντας ανησυχίες για το μέλλον των δύο εταιρειών που ο Ghosn θέλησε να ενώσει.

Η κακή πρόβλεψη της Nissan στα αποτελέσματά της δείχνει ότι είναι επείγουσα ανάγκη για τη Nissan και τη Renault να ενισχύσουν την εταιρική τους σχέση, αλλά οι σχέσεις τους έχουν εκτροχιαστεί από τότε που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κινήθηκε πρώτη για να απομακρύνει τον Ghosn ως πρόεδρο μετά τη σύλληψή του στο Τόκιο στις 19 Νοεμβρίου.

Η Nissan θέλει να σταθεροποιήσει τις συμμαχίες της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Hiroto Saikawa, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Renault, Jean-Dominique Senard, αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία καθώς εξετάζουν τρόπους για να εδραιώσουν τη συνεργασία τους.

Πριν από τη συνάντηση αυτή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan δήλωσε ότι επιθυμεί και οι δύο εταιρείες να αξιοποιήσουν καλύτερα την παγκόσμια κλίμακα τους ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικές και αποδοτικές σε τομείς όπως η κατασκευή και οι προμήθειες, ενώ παράλληλα σέβονται την αυτονομία η μια της άλλης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας προέβλεψε λειτουργικό κέρδος 450 δισ. γιέν (4 δισ. δολ.) για το έτος έως το Μάρτιο, μειωμένο κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 17% χαμηλότερα από προηγούμενη πρόβλεψη, καθώς ζημιώθηκε από την επιβράδυνση των παγκόσμιων πωλήσεων.

Αυτό θα σήμαινε το χαμηλότερο λειτουργικό κέρδος της Nissan από το 2013.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required