Γενικός Δείκτης:731.49-0.23%
EUR/USD: 1.1157

Η Gazprombank παγώνει τους λογαριασμούς της πετρελαϊκής PDVSA της Βενεζουέλας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η ρωσική τράπεζα Gazprombank αποφάσισε να «παγώσει» τους λογαριασμούς της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας, PDVSA, και σταμάτησε τις συναλλαγές με την εταιρεία προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο η τράπεζα να υπαχθεί στις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Οι λογαριασμοί της PDVSA αυτή τη στιγμή έχουν 'παγώσει'. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες», δήλωσε η πηγή. Η Gazprombank δεν έχει σχολιάσει επισήμως.

To Reuters είχε μεταδώσει αυτόν τον μήνα πως η PDVSA λέει στους πελάτες των κοινοπραξιών της να καταθέτουν τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου στους λογαριασμούς της στην Gazprombank, σύμφωνα με πηγές και εσωτερικό έγγραφο, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις στην PDVSA.

Η τράπεζα τηρεί εδώ και αρκετά χρόνια λογαριασμούς της PDVSA. Το 2013 η πετρελαϊκή της Βενεζουέλας υπέγραψε συμφωνία με την Gazprombank για χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων για την εταιρεία Petrozamora. Η πηγή που επικαλείται το Reuters είπε πως και οι λογαριασμοί της Petrozamora έχουν «παγώσει».

Υπενθυμίζεται πως η Gazprombank είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας και στους μετόχους της περιλαμβάνεται η Ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required