Γενικός Δείκτης:779.440.13%
EUR/USD: 1.1249

Erasmus για νέους και νέες επιχειρηματίες: βραβείο «Επιχειρηματίας της δεκαετίας»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κατά τον εορτασμό της 10ης επέτείου του προγράμματος Erasmus για νέους επιχειρηματίες (EΝE) χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, δύο επιχειρηματίες έλαβαν το βραβείο «Επιχειρηματίας της δεκαετίας». Η Nelly Davtya από την Αρμενία επελέγη ως η «νέα επιχειρηματίας της δεκαετίας» και ο Ιωάννης Πολυχρονάκης από την Ελλάδα επελέγη ως ο «ανάδοχος επιχειρηματίας της δεκαετίας».

Το ΕΝΕ βοήθησε να δημιουργηθούν περισσότερες από 7 000 συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και σε έμπειρους επιχειρηματίες σε ολόκληρη την ΕΕ. Σε αυτές συμμετείχαν 14 000 επιχειρηματίες και κατάφεραν να ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να επεκταθούν σε νέες αγορές.

Η κ. Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, Επίτροπος αρμόδια για την ενιαία αγορά, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ δήλωσε: «Η ενιαία αγορά είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που διαθέτουμε. Είναι ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες μας, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκινούν, να αναπτύσσονται και να διασχίζουν τα σύνορα. Χαίρομαι που το πρόγραμμά μας αυτό τους βοηθά να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο από την ενιαία αγορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επεκτεινόμαστε σε νέες τοποθεσίες και προτείναμε περαιτέρω χρηματοδότηση από το 2021 και μετά.»

Το πρόγραμμα EΝE διευκολύνει την ανταλλαγή επιχειρηματικής και διοικητικής πείρας εντός και εκτός Ευρώπης. Φέρνει σε επαφή έναν/μία επιχειρηματία, νεοσύστατο/-η ή υποψήφιο/-α, με επιχειρηματία που διαθέτει πείρα και διευθύνει μια μικρή επιχείρηση σε άλλη χώρα. Η ανταλλαγή συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα COSME για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο μεταξύ 2014 και 2016, δημιουργήθηκαν, χάρη στο EΝE, πάνω από 250 νέες εταιρείες και πάνω από 2 000 θέσεις εργασίας.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required