Γενικός Δείκτης:779.130.09%

OTEGLOBE: Σταθερή αναπτυξιακή πορεία και το 2018

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ισχυρές επιδόσεις για μία ακόμα χρονιά σημείωσε η OTEGLOBE, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση 2018.

Όπως εναφέρει στην ανακοίνωσή της ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διατηρήθηκε το 2018 σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα €347 εκατ., καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2017. Η επίδραση στα έσοδα από την πτώση τιμών στην αγορά της διεθνούς χονδρικής, αντισταθμίστηκε από την αύξηση εσόδων από υπηρεσίες διεθνών χωρητικοτήτων ως απόρροια των επενδύσεων των τελευταίων ετών, καθώς και από τη διατήρηση των υψηλών εσόδων από υπηρεσίες φωνής. Από το 2007 η OTEGLOBE έχει αυξήσει τα έσοδά της κατά 110% (από €165,1 εκατ. σε €347 εκατ.), με περίπου το 80% των εσόδων του 2018 να προέρχεται από διεθνείς πελάτες.

Το 2018 η εταιρεία διατήρησε ισχυρό το προσαρμοσμένο EBITDA στα €18,5 εκατ., στα ίδια επίπεδα με το 2017, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην τεχνολογική υπεροχή της OTEGLOBE και τις συνεχείς επενδύσεις.

Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στις ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, στα €36,1 εκατ. το 2018 από €16,8 εκατ. το 2017.

Μέσα στο 2018, η OTEGLOBE προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική εμπορική συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Ασίας στο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα Ασίας-Αφρικής-Ευρώπης-1 (AAE-1), στο οποίο η OTEGLOBE είναι ιδρυτικό μέλος και landing party. To ΑΑΕ-1 με συνολικό μήκος 25.000 χλμ., είναι ένα από τα μεγαλύτερα καλωδιακά συστήματα που διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Παράλληλα, η OTEGLOBE συνεχίζει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (full mesh network topology) που βασίζονται σε οπτικές ίνες συνολικού μήκους άνω των 21.000 χλμ. και διασυνδέουν τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά κέντρα τηλεπικοινωνιών της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης με περισσότερες από 4 διακριτές διαδρομές.

Αξιοποιώντας το γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, η OTEGLOBE εφαρμόζει ήδη την αναπτυξιακή στρατηγική της για εντονότερη δραστηριοποίηση σε νέες, αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, μέσω επενδύσεων και συνεργασιών με μεγάλους διεθνείς παρόχους.

Αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της OTEGLOBE για τη χρήση 2018 βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.oteglobe.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required