Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1297

Η Uber εξαγοράζει την Careem - Στα $3,1 δισ. το τίμημα

  • ( UPD -26/03/2019 10:27 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε συμφωνία για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της από τη Μέση Ανατολή, Careem, κατέληξε η Uber . Όπως ανακοίνωσαν οι δυο εταιρείες το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται σε 3,1 δισ. δολάρια.

Η Careem με έδρα το Νουμπάι, ιδρύθηκε το 2012 και έχει πάνω από 30 εκατ. καταγεγραμμένους χρήστες. Προσφέρει υπηρεσίες μίσθωσης οχημάτων σε 120 πόλεις σε Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή και Νότια Ασία, με τις δραστηριότητές της να εκτείνονται από το Μαρόκο μέχρι το Πακιστάν.

Οι δύο εταιρείες χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως τη μεγαλύτερη μεταβίβαση στη βιομηχανία τεχνολογίας που έχει γίνει ποτέ στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που η Uber ετοιμάζει την πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά που ίσως αποτιμήσει την εταιρεία στα 120 δισ. δολ. και που αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες ΙΡΟ στην ιστορία.

Η εξαγορά που τώρα πρέπει να λάβει την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, θα γίνει με μετατρέψιμους τίτλους ύψους 1,7 δισ. δολ. και 1,4 δισ. σε μετρητά και αναμένεται να κλείσει το α' τρίμηνο του 2020.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required