Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Άλμα για τη Nintendo μετά τη συνεργασία με Tencent

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αλμα 14% κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Nintendο στο χρηματιστήριο του Τόκυο, καθώς η  Tencent πήρε την έγκριση προκειμένου να αρχίσει να πουλά την κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας Switch στην Κίνα.

Οι κανονιστικές αρχές στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ ενέκριναν την κυκλοφορία της κονσόλας της Nintendo Switch και του παιχνιδιού “New Super Mario Bros. U Deluxe” στην Κίνα..

Η μετοχή της Nintendo έφτασε ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Οκτωβρίου 2018.

Οι επενδυτές ζητούσαν εδώ και καιρό να μάθουν το πότε η Nintendo θα έμπαινε στη μεγαλύτερη αγορά gaming στον κόσμο και η συνεργασία της με την Tencent αποτιμάται ως ένα θετικό βήμα, αναφέρουν αναλυτές, οι οποίοι πάντως προειδοποιούν ότι η αγορά δεν πρέπει να ενθουσιάζεται υπερβολικά γιατί Nintendo και Tencent εξακολουθούν να χρειάζονται την έγκριση κι άλλων κανονιστικών αρχών της Κίνας.

Σημειώνεται ότι οι Κινέζοι καταναλωτές συνήθως προτιμούν περισσότερα τα παιχνίδια στον Η/Υ ή το κινητό τους, παρά τις κονσόλες κι αυτό γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε άρση της απαγόρευσής τους μετά από 14χρόνια, μόλις το 2014.

Και ενώ  Microsoft και  Sony δεν έχουν μεγάλη δραστηριότητα σε ό,τι αφορα τις κονσόλες Xbox και Playstation στην Κίνα, η Nintendo ίσως τώρα να έχει καλύτερη τύχη λόγω του χαρτοφυλακίου της σε παιχνίδια αλλά και του ότι η κονσόλα είναι φορητή.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required