Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1153

Σε ποιον πουλήθηκε το National Enquirer για 100 εκατ. δολάρια

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Νέα εποχή για την αγαπημένη σκανδαλοθηρική εφημερίδα του Ντόναλντ Τραμπ

Η ταμπλόιντ «National Enquirer» αλλάζει ιδιοκτήτη. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η «κίτρινη» εφημερίδα πουλήθηκε σε πρακτορείο διανομής περιοδικών.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε χαμηλές κυκλοφορίες λόγω του Διαδικτύου ενώ πριν από δύο μήνες είχε κηρύξει τον πόλεμο στο «αφεντικό» της Amazon.

Ο νέος ιδιοκτήτης των τίτλων της εκδοτικής εταιρείας «American Media Inc» είναι ο διανομέας Τύπου, Τζέιμς Κόεν, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, την αγόρασε έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά περιλαμβάνει την αμερικανική και την βρετανική έκδοση του «Enquirer» καθώς και τα έντυπα «Globe» και «National Examiner».

Οι πωλήσεις της ταμπλόιντ τον τελευταίο χρόνο σημείωσαν πτώση κατά 18% με την κυκλοφορία της να κατρακυλά στα 265.000 φύλλα.

Στην «κίτρινη» εφημερίδα, που ιδρύθηκε το 1926, τα θέματα που κυριαρχούν είναι το κουτσομπολιό, σκάνδαλα διασημοτήτων και σε εγκλήματα.

Η εκλεκτή εφημερίδα του Αμερικανού προέδρου, είχε βάλει πρόσφατα στο «μάτι» τον «mr Amazon», Τζεφ Μπέζος, δημοσιεύοντας γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το διαζύγιό του.
Ο πρόεδρος της Amazon, πολέμιος του Τραμπ, κατήγγειλε εκβιασμό από τη πλευρά του ταμπλόιντ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required