Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1211

Huawei: Άλμα 39% στα έσοδα α' τριμήνου παρά τον «πόλεμο» από ΗΠΑ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αύξηση 39% ανακοίνωσε για τα έσοδα α΄ τριμήνου η κινεζική Huawei καθώς εξακολουθεί να απολαμβάνει ανάπτυξη παρά τις πολιτικές πιέσεις που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα άγγιξαν τα 179,7 δισ. γιουάν ή 26,8 δισ. δολάρια, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, πουλήθηκαν 59 εκατ. συσκευές smartphone κατά το α' τρίμηνο του έτους.

Σε δελτίο Τύπου, ο κινεζικός κολοσσός αναφέρει πως «το 2019 θα είναι ένα έτος μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G ανά τον κόσμο». Μέχρι τα τέλη Μαΐου, η Ηuawei είχε υπογράψει 40 εμπορικά συμβόλαια για τεχνολογία 5G με μεγάλους διεθνείς παρόχους. Η εν λόγω τεχνολογία αφορά την πέμπτη γενιά κινητών δικτύων που υπόσχεται ιδιαίτερα μεγάλες ταχύτητες για αποστολή δεδομένων, με τη δυνατότητα μάλιστα να στηρίζει νέες τεχνολογίες, όπως τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Huawei δημοσιεύει αποτελέσματα τριμήνου, καθώς συνήθως ανακοίνωνε ετήσια ή εξαμηνιαία αποτελέσματα.

Τώρα όμως προφανώς επιδιώκει να δείξει ότι αναπτύσσεται παρά την απαγόρευση για συμμετοχή της στην επέκταση του 5G σε Αυστραλία και Ιαπωνία.

ΟΙ ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να ασκήσουν πιέσεις και σε άλλες χώρες μπλοκάρουν τη συμμετοχή της Huawei από τη διάδοση της τεχνολογίας 5G, ωστόσο καμία δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής.
Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει την Huawei ότι απειλεί την εθνική ασφάλεια, προειδοποιώντας ότι ο εξοπλισμός της μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κινεζική κυβέρνηση για κατασκοπευτικούς σκοπούς. Η Huawei αρνείται τις κατηγορίες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required