Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Η Tesla ερευνά υπόθεση έκρηξης οχήματός της στην Κίνα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Tesla ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις συνθήκες ανάφλεξης σε ένα από τα οχήματά της στη Σαγκάη της Κίνας, στον απόηχο σχετικού βίντεο, που κυκλοφόρησε μέσω των social media στην Κίνα. 

Η εταιρεία έχει στείλει ειδική ομάδα στην Σαγκάη και είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές. Όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.  
Στο σύντομο βίντεο φαίνεται ένα λευκό σεντάν Model S , παρκαρισμένο, που βγάζει λευκό καπνό. Μετά απο ελάχιστα δευτερόλεπτα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φαίνεται να τυλίγεται στις φλόγες.

Το βίντεο που τραβήχτηκε το βράδυ της 21ης Απριλίου, θα μπορούσε να πυροδοτήσει εκ νέου ανησυχίες για την ασφάλεια ηλεκτρικών οχημάτων που χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου, σε μία περίοδο ταχύτατης ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς στην Κίνα. 

Το βίντεο προκάλεσε πληθώρα σχολίων και αντιδράσεων. «Οι κάτοχοι αυτοκινήτων στις ΗΠΑ απαιτούν μια εξήγηση. Το να βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας λόγω ενός στιγμιαίου περιστατικού και το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε τόσο γρήγορα είναι κάτι που δεν μπορούμε να ανεχθούμε», έγραψε ένας από τους χρήστες της πλατφόρμας Weibo όπου ανέβηκε το βίντεο.

Ενας άλλος πρόσθεσε: «Ένα πράγμα που έμαθα από αυτό το περιστατικό είναι: μην παρκάρετε καν δίπλα σε αυτοκίνητο Tesla».

Σημειώνεται ότι η αγορά της Κίνας είναι τεράστια για την Tesla. Πέρυσι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων εκεί ξεπέρασαν τα 1 εκατ. οχήματα. Μέσα στο 2018 κατεγράφησαν στη χώρα τουλάχιστον 40 επεισόδια με φωτιά σε ηλεκτρικά και υβριδικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required