Γενικός Δείκτης:732.020.89%

Το Facebook ετοιμάζει το δικό του ψηφιακό βοηθό για να «χτυπήσει» την Alexa της Amazon

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το Facebook εργάζεται σε έναν ψηφιακό βοηθό φωνής για να ανταγωνιστεί την Alexa της Amazon, τη Siri της Apple και το Google Assistant, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC.

Η τεχνολογική εταιρεία εργάζεται σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία από τις αρχές του 2018. Η προσπάθεια διεξάγεται από μια ομάδα που έχει την έδρα της στο Ρέντμοντ και εργάζεται στο τμήμα επαυξημένης πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας.

Δεν αποκλείεται πάντως ο ψηφιακός βοηθός του Facebook να συνεργάζεται με το Facebook Portal video chat speaker, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το δρόμο ώστε το Facebook να μπει πιο δυναμικά στην αγορά των έξυπνων ηχείων, η οποία και φαίνεται να γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.

Ο βοηθός του Facebook θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό. Η Amazon και η Google βρίσκονται πολύ μπροστά στην αγορά έξυπνων ηχείων με 67% και 30% μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ το 2018, αντίστοιχα, σύμφωνα με το eMarketer.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που το Facebook ασχολείται με τη δημιουργία ενός ψηφιακού βοηθού, καθώς είχε παρουσιάσει τον M, έναν ψηφιακό βοηθό για το Facebook Messenger, εγχείρημα το οποίο εκτιμάται ότι δεν στέφθηκε με επιτυχία και έτσι εγκαταλείφθηκε πέρυσι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required