Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1187

Musk: Σε τρία χρόνια οποιοδήποτε αμάξι εκτός Tesla θα είναι σαν να έχετε άλογο

  • ( UPD -23/04/2019 17:06 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Elon Musk - γνωστός για τις τολμηρές και κατά κάποιο τρόπο εξωπραγματικές δηλώσεις του - έριξε το γάντι στις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

"Το βασικό μήνυμα που πρέπει να λάβει ο καταναλωτής σήμερα είναι ότι είναι οικονομικά παράλογο να αγοράσει οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα Tesla", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά την ανακοίνωση των robotaxi τη Δευτέρα. "Σε τρία χρόνια από τώρα, θα είναι σα να έχει άλογο", τόνισε.

Στη σκηνή στην Ημέρα Επενδυτών Αυτονομίας της Tesla στο Palo Alto της Καλιφόρνια, ο Musk προώθησε την αυτόνομη οδήγηση της Tesla, προβλέποντας ότι η εταιρεία του θα έχει πάνω από 1 εκατομμύριο robotaxis στο δρόμο την επόμενη χρονιά.

"Το να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που δεν διαθέτει το υλικό για πλήρη αυτόνομη οδήγηση, είναι σαν να αγοράζεις ένα άλογο", επανέλαβε. "Και το μόνο αυτοκίνητο που έχει το υλικό για πλήρη αυτόνομη οδήγηση, είναι ένα Tesla".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk χρησιμοποίησε τη μεταφορά των αλόγων για να περιγράψει τα αυτοκίνητα της Tesla. Τον Σεπτέμβριο του 2018, κατά τη διάρκεια αυτού του παράξενου podcast με τον Joe Rogan, όπου φάνηκε να καπνίζει τη μαριχουάνα, είπε ότι να υπάρχουν Teslas και κανονικά αυτοκίνητα στο δρόμο μοιάζει με μια "μεταβατική περίοδο όπου υπήρχαν άλογα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στο δρόμο την ίδια στιγμή".

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της SpaceX, προέβλεψε ότι η Tesla σε δύο χρόνια θα παράγει αυτοκίνητα χωρίς τιμόνια ή πεντάλ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required