Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1169

Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Δεσμεύεται για την κάλυψη της ΑΜΚ της Μοτοδυναμική

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Στέλιου Μορφίδη

Τη Μ. Πέμπτη, 25 Απριλίου θα γίνει η αποκοπή δικαιώματος προτίμησης - προσαρμογή τιμής, στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς των 17.550.000 νέων, κοινών, μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών της Μοτοδυναμικής, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στόχος της εταιρείας είναι η άντληση Κεφαλαίων συνολικού ύψους 9,828 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί πλήρως το bridge δάνειο που έλαβε απ' την Εθνική Τράπεζα για τη συμμετοχή στην πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΛΑΪΟΝ ΡΕΝΤΑΛ στο πλαίσιο της εξαγοράς της μετά τη συμφωνία που επήλθε με τις πιστώτριες τράπεζες.

MOTODYNAMIKH_1.jpg

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο τη δέσμευση τους να συμμετέχουν στην αύξηση αλλά και να καλύψουν τυχόν αδιάθετες μετοχές στο ποσοστό που τους αναλογεί, έχει εκφράσει οι βασικοί μέτοχοι Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Αικατερίνη Κυριακοπούλου και Φλώρα Μαρίνα Κυριακοπούλου που απο κοινού ελέγχουν περίπου το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Την πρόθεση του να συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει γνωστοποιήσει και ο κ. Σωτήρης Χατζίκος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που ελέγχει το 2,99% του μετοχικού κεφαλαίου σήμερα.

Όλοι οι παραπάνω μάλιστα δεσμεύονται ότι θα διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής που κατέχουν στην εταιρεία για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο ΧΑ

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό δελτίο, στην περίπτωση που καλυφθεί πλήρως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η μετοχική σύνθεση της Μοτοδυναμική ΑΕ θα είναι η εξής:

MOTODYNAMIKH_2.jpg

Εάν πάλι συμμετέχουν σε αυτή μόνο οι βασικοί μέτοχοι μαζί με τον κ. Χατζίκο τότε αυτομάτως η διασπορά περιορίζεται και η μετοχική σύνθεση θα είναι η εξής.

MOTODYNAMIKH_3.jpg

Ακολουθεί αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της αύξησης:

MOTODYNAMIKH_4.jpg

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required