Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1217

Ρεκόρ $110.7 εκατ. για τον πίνακα «Meules» του Monet

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ένας από τους λίγους πίνακες της σειράς "Haystacks" του Claude Monet, ο οποίος παρέμενε μέχρι τώρα σε ιδιωτικά χέρια, πωλήθηκε σε δημοπρασία την Τρίτη για $110,7 εκατομμύρια, θέτοντας ρεκόρ για ένα έργο ιμπρεσιονισμού.

Η ελαιογραφία, με τίτλο "Meules" που ολοκληρώθηκε το 1890, είναι το πρώτο κομμάτι της ιμπρεσιονιστικής τέχνης που διεκδίκησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε πλειστηριασμό, δήλωσε η Sotheby's, η οποία ήταν ανάδοχος της δημοπρασίας.

Αυτό αντιπροσωπεύει επίσης το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία για ένα έργο του Monet, τον «πατέρα» του γαλλικού ιμπρεσιονισμού που πέθανε το 1926, σε ηλικία 86 ετών.

Το έργο "Meules" είναι ένας από τους 25 πίνακες σε μια σειρά που απεικονίζει στοίβες συγκομιδόμενου σιταριού, που ανήκε στον γείτονα του Monet στο Giverny της Γαλλίας.

Τα έργα της σειράς είναι ευρέως αναγνωρισμένα για τη σύλληψη του παιχνιδιού του φωτός στο θέμα τους και για την επιρροή τους στο κίνημα των ιμπρεσιονιστών.

Τα περισσότερα έργα της σειράς εκτίθενται εδώ και καιρό στα κορυφαία μουσεία του κόσμου, από το Getty Center στο Λος Άντζελες έως το Musee D'Orsay στο Παρίσι και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Το "Meules" είναι ένα από τα τέσσερα που έχουν βγει σε δημοπρασία αυτόν τον αιώνα.

Ο Sotheby's είπε ότι ο πίνακας αποκτήθηκε από πλούσιους κοσμικούς του Σικάγου απευθείας από τον έμπορο του Monet στη δεκαετία του 1890 και παρέμεινε στην οικογένεια μέχρι να αγοραστεί σε δημοπρασία το 1986 από τους σημερινούς πωλητές για $2,53 εκατομμύρια.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required