Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1202

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο για ΜμΕ της EBRD στην Ελλάδα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με επιτυχία ολοκλήρωσε το πρώτο της σεμινάριο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD), με τίτλο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και Χρηματοδότηση Εμπορίου (Advanced Export Practice and Trade Finance)».

Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ήταν να επιμορφώσει ήδη εξαγωγικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας θέματα από την αξιολόγηση και εισαγωγή σε νέες αγορές έως τις μεθόδους πληρωμής και επιλογές χρηματοδότησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θέτοντας τις κατάλληλες βάσεις για ανάπτυξη.

Ελληνικές επιχειρήσεις από τον χώρο των τροφίμων, υπηρεσιών πληροφορικής, ένδυσης, χημικών, μεταλλικών προϊόντων, δομικών υλικών, αλουμινίου, οινοποιείας, επίπλων, καλλυντικών, μηχανημάτων καθώς και ηλεκτρικών παρακολούθησαν το σεμινάριο που διήρκησε τρεις ημέρες (15 έως 17 Μαΐου).

«Πολύ χρήσιμο σεμινάριο! Σε βοηθάει να καταλάβεις ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς ότι δε γνωρίζεις» Γ. Σαάτζογλου, Ρόδα ΑΕ.

«Κορυφαίος εισηγητής, σεμινάριο που προσδίδει εξειδικευμένη γνώση σε ένα μείζονος σημασίας κομμάτι, που είναι η διασφάλιση και ομαλή λειτουργία της εξαγωγικής διαδικασίας. Θα το ξαναέκανα» Α. Γκόλτσιου, Creamteam SA.

Πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων που πραγματοποιούνται δωρεάν στα πλαίσια του συμβουλευτικού προγράμματος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις της EBRD, με χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κράτος.

Το επόμενο σεμινάριο αναμένεται να λάβει χώρα από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ περισσότερα σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια σε όλη την επικράτεια.

H EBRD έχει υποστηρίξει περί τις 40 ΜμΕ μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required