Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μπαίνει η British Steel

  • ( UPD -22/05/2019 12:54 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μπαίνει από σήμαρα η British Steel, μεταδίδει το Sky News, θέτοντας σε κίνδυνο περίπου 25.000 θέσεις εργασίας.

Οι ειδικοί ελεγκτές της EY πήγαν σήμερα  στο δικαστήριο για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, μετά την αποτυχία της δεύτερη μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Βρετανίας, να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων στερλινών από την κυβέρνηση.

Η κατάσταση στην British Steel είναι «πολύ δύσκολη» ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας μιλώντας στο ρ/σ του BBC.

Η εταιρεία είχε ζητήσει από την κυβέρνηση συμφωνήσει να της χορηγήσει δάνειο έκτακτης ανάγκης ύψους 30 εκατ. στερλινών.

Η British Steel απασχολεί περί τους 5.000 υπαλλήλους, κυρίως από τη Βόρεια Αγγλία, ενώ άλλοι 20.000 εξαρτώνται από την εφοδιαστική της αλυσίδα.

Έχουν ήδη αρχίσει να γίνονταιο αισθητές οι συνέπειες στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Η Hargreaves Services, η οποία προμηθεύει υλικά και άλλες υπηρεσίες στη British Steel, δήλωσε ότι αν η εταιρεία πάψει να δραστηριοποιείται, αυτό θα μπορούσε να μειώσει τα έσοδα της Hargreave  κατά 11 εκατομμύρια λίρες και τα κέρδη προ φόρων κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια το επόμενο έτος.

Ανήκει στην εταιρεία επενδύσεων Greybull Capital, που ειδικεύεται στην αναδιάρθρωση προβληματικών εταιρειών. Η εταιρεία είχε καταβάλει στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια Tata Steel το συμβολικό ποσό της μιας στερλίνας το 2016 για τη ζημιογόνα εταιρεία.

Η British Steel είχε ζητήσει από την κυβέρνηση δάνειο 75 εκατ. στερλινών αλλά έκτοτε μείωσε το αιτούμενο ποσό στα 30 εκατ. στερλίνες καθώς η Greybull δέχθηκε να βάλει περισσότερα χρήματα. 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required