Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1201

Κυβερνητικές εγγυήσεις για 1.200 υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς

  • ( UPD -22/05/2019 20:38 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Εγγυήσεις ότι θα διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς που απασχολούνται στη μονάδα κόκκινων δανείων (recovery business unit - RBU), η οποία εκτός απροόπτου αναμένεται να αποσχιστεί απ' την τράπεζα και να αποτελέσει ανεξάρτητη εταιρεία υπό νέα ιδιοκτησία, έδωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς, κατά πληροφορίες, θα κλείσει με τη σουηδική εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων Intrum και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά τις ευρωεκλογές, και πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα.

Στη μονάδα RBU της Τράπεζας Πειραιώς απασχολούνται περίπου 1.200 εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων, οι οποίοι με την μεταβίβαση θα βρεθούν να εργάζονται για λογαριασμό της Intrum.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Επικρατείας, αναφέρονται τα εξής:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εγγυηθεί τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς ενόψει των επικείμενων αλλαγών. Αλλαγές που προετοιμάζουν τη διαμόρφωση ξεχωριστής εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων κόκκινων δανείων και ως εκ τούτου της μεταβολής του προσώπου του εργοδότη.

Η αντιμετώπιση είναι αντικείμενο υποχρεωτικής διαβούλευσης όλων των πλευρών.

Τις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία του υπεύθυνου Υπουργού για το Χρηματοπιστωτικό τομέα, Αλ. Φλαμπουράρη, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους.»

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required