Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1218

EBRD: Δάνειο €55 εκατ. στην Invel για το 32,7% της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Δάνειο 55 εκατ. ευρώ στην Ιnvel Real Estate για την απόκτηση του 32,7% της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ από την Εθνική Τράπεζα χορήγησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Το δάνειο των 55 εκατ. ευρώ είναι μέρος της ευρύτερης χρηματοδότησης που εξασφάλισε η Invel για την απόκτηση του μεριδίου 32,7% που ανήκε στην Εθνική Τράπεζα.

Oπως επισημαίνει η EBRD,«η Πανγαία μέσω των εξαγορών εμπορικών και τουριστικών ακινήτων στην Ελλάδα και την Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη προσφέρει ρευστότητα στον κατασκευαστικό κλάδο στην περιοχή». Πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα με χαρτοφυλάκιο άνω των 340 ακινήτων ανά τη χώρα και την ΝΑ Ευρώπη.

Η EBRD, η οποία άρχισε να επενδύει σε σταθερή βάση στην Ελλάδα από το 2015, έχει διαθέσει περισσότερα από 2,4 δισ. ευρώ σε project διαφόρων κλάδων, συμπεριλαμβανομένων του τραπεζικού, του κλάδου ενέργειας και των υποδομών.

Οι συνολικές επενδύσεις της τράπεζας στην αγορά ακινήτων και τουρισμού (και εκτός Ελλάδας) υπερβαίνουν τα 3 δισ. ευρώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required