Γενικός Δείκτης:848.83-0.53%
EUR/USD: 1.1208

Υποβάθμιση της Thomas Cook (και) από την Moody's

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τις αναιμικές επιδόσεις του τελευταίου εξαμήνου, καθώς και στις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Thomas Cook μέσα στο καλοκαίρι επικαλέστηκε ο οίκος αξιολόγησης Moody's για την απόφασή του να υποβαθμίσει την Thomas Cook σε Caa2 από B3 με αρνητικές προοπτικές. Επιπροσθέτως, ρόλο στην υποβάοθμιση έπαιξαν η συνεχιζόμενη οικονομική αιμορραγία με τη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων και οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της κεφαλαιακής δομής της εταιρείας ακόμα και στην περίπτωση που πωληθεί η αεροπορική δραστηριότητα της Thomas Cook.

Είχαν προηγηθεί οι S&P και Fitch που είχαν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο ο μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της εταιρείας έχουν αποτυπωθεί και στην τιμή της μετοχής της η οποία δέχεται εντεινόμενες πιέσεις.

Η Thomas Cook Group ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για την αεροπορική της επιχείρηση και ότι η απώλεια προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019 είχε διευρυνθεί. Για τους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, οι ζημιές προ φόρων ήταν 1,45 δισ. στερλίνες ($1,86 δισ.), σε σύγκριση με τις ζημιές ύψους £303 εκατ. στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required