Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1218

Moeller-Maersk: Ζημιογόνο το α' τρίμηνο για τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή στον κόσμο

  • ( UPD -24/05/2019 11:40 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο ναυτιλιακός κολοσσός της Δανίας A.P. Moeller-Maersk ανακοίνωσε ζημιές για το α' τρίμηνο του έτους, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε και τη νέα μερισματική της πολιτικη.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές ζημιές ανήλθαν σε 659 εκατ. δολ. στο τρίμηνο, έναντι κερδών 2,73 δισ. δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, που είχε πετύχει χάρη στην πώληση των δραστηριοτήτων πετρελαίου. Η εταιρεία έγραψε ζημιές 552 εκατ. δολαρίων σε διακοπτόμενες δραστηριότητες.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 53 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η FactSet.

Η Maersk, που θεωρείται ως βαρόμετρο για το παγκόσμιο εμπόριο, ανέφερε πως τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν σε 9,54 δισ. δολ. από 9,31 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση μετά την αναθεώρηση της προηγούμενης μέτρησης ώστε να αντανακλώνται και οι νέοι λογιστικοί κανόνες IFRS 16. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 9,71 δισ. δολ.

Τα EBITDA ανήλθαν σε 1,24 δισ. δολάρια, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 33%.

Η Maersk ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει EBITDA πέριξ των 5 δισ. δολ. για το 2019.

Ανακοίνωσε επίσης τη νέα της μερισματική πολιτική στοχεύοντας στην πληρωμή του 30% - 50% του υποκείμενου καθαρού της αποτελέσματος, που θα ολοκληρωθεί από φέτος.

Τέλος σημείωσε ότι σκοπεύει να επαναγοράσει μετοχές αξίας έως και 1,5 δισ. δολ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required