Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1238

Η Coinbase λανσάρει πιστωτική κρυπτονομισμάτων σε έξι ευρωπαϊκές χώρες

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το κορυφαίο ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων, Coinbase, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να λανσάρει την πιστωτή του κάρτα Visa σε άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες μετά την κυκλοφορία της τον περασμένο Απρίλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κάρτα επιτρέπει στους χρήστες που έχουν λογαριασμό στο Coinbase να ξοδεύουν κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin, το ethereum και το litecoin σε καταστήματα αλλά και για online αγορές σε όποιον έμπορο δέχεται κάρτες Visa.

Ο δ/νων σύμβουλος του Coinbase στο Ηνωμένο Βασίλειο, Zeeshan Feroz, ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι στόχος της κάρτας αυτής είναι να γίνονται πληρωμές με ψηφιακά νομίσματα τόσο εύκολα όσο γίνονται και με μετρητά.

«Μπορείς να αγοράζεις λαχανικά με bitcoin και μετά να παίρνεις καφέ με litecoin», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από σήμερα Τετάρτη η κάρτα Coinbase θα είναι διαθέσιμη σε Ισπανία, γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία και Ολλανδία. Σύμφωνα με τον Feroz η πιστωτική είχε μεγάλη επιτυχία όταν κυκλοφόρησε στη Βρετανία. Δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα νούμερα, είπε όμως ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις αρχικές 1.000 κάρτες που έδωσε δωρεάν στους χρήστες.

Η κάρτα δίνεται με μια εφαρμογή στα κινητά και συγχρονίζεται απευθείας με τους λογαριασμούς Coinbase.Είναι επίσης διαθέσιμη ως φυσική ανέπαφη κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν ποιο κρυπτονόμισμα θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μια πληρωμή μέσω του application. Αντί να πληρώνουν απευθείας τον έμπορο με κρυπτονομίσματα, το Coinbase χρεώνει τους πελάτες με μια προμήθεια ώστε να μετατρέψουν κανονικά νομίσματα όπως το ευρώ σε ψηφιακά νομίσματα.

Όσο για το ποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο να κάνουν πληρωμές με κρυπτονομίσματα; Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, οι τράπεζες αλλά και τεχνολογικές εταιρείες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required