Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1236

Η Tesco γιορτάζει τα 100 της χρόνια εν μέσω σημαντικών προκλήσεων

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο ισχυρός άνδρας της Tesco δεν προτίθεται να αφήσει ακόμα τα ηνία της μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ καθώς διανύει μια περίοδο γεμάτη με σημαντικές προκλήσεις.

Ο ρυθμός αύξησης των τριμηνιαίων πωλήσεων επιβράδυνε εξαιτίας των πιέσεων που αντιμετωπίζει γενικά ο τομέας των σημείων πώλησης τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Γιορτάζοντας την 100η της επέτειο, η Tesco βρίσκεται σε διαδικασία σχεδίου ανάκαμψης υπό τον CEO, Dave Lewis. To 2014 είχε βρεθεί αντιμέτωπη με ένα σοβαρό λογιστικό σκάνδαλο που επέφερε δραματικό πλήγμα στα περιουσιακά της στοιχεία.

Η επιτυχία του σχεδίου είχε προκαλέσει φήμες ότι το πρώην στέλεχος της Unilever και σημερινός CEO της Tesco ίσως θελήσει να αποχωρήσει από τη θέση που κατέχει εδώ και μια πενταετία. Ο ίδιος ωστόσο έβαλε τέλος στη φημολογία αυτή, λέγοντας πως έχει ακόμα πολλά να κάνει στην Tesco.

«Είμαι αφοσιωμένος στην Tesco, πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα μου, από τις δραστηριότητες της εταιρείας. Δεν έχουμε ολοκληρώσει ό,τι αρχίσαμε», είπε.

Οι like for like πωλήσεις της Tesco στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 0,4% το διάστημα των 13 εβδομάδων έως τις 25 Μαΐου.

Αυτό το τρίμηνο ήταν το 14ο τρίμηνο συνεχούς ανάπτυξης και εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Ωστόσο σηματοδότησε επιβράδυνση έναντι της ανάπτυξης κατά 1,7% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μετοχή της υποχώρησε νωρίτερα κατά 3,3% πριν ανακάμψει ξανά ενισχυόμενη κατά 0,9%, διευρύνοντας τα κέρδη της από τις αρχές του έτους σε πάνω από 20%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required