Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Σταδιακή εφαρμογή του μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων προτείνει η Κομισιόν

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια πιο σταδιακή εισαγωγή του πανευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων αναμένεται να προτείνει η Κομισιόν, την επόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη γερμανική στήριξη στο σχέδιο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει δει το πρακτορείο Reuters, και που αναμένεται να δημοσιευτεί την Τετάρτη, η Κομισιόν θα προτείνει το σχέδιο EDIS το οποίο αρχικά θα παρέχει δάνεια για να στηρίξει τους καταθέτες τραπεζών που βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Το σχέδιο θα καλύπτει τις απώλειες, μόνο σε δεύτερη φάση, η οποία δεν πρόκειται να ξεκινήσει έως ότου οι τράπεζες μειώσουν σημαντικά τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Γερμανία αντιτίθεται εδώ και καιρό στο συγκεκριμένο σχέδιο, ανησυχώντας ότι οι γερμανικές τράπεζες θα κληθούν να πληρώσουν τον... λογαριασμό.
Το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμφωνήσει σε έναν πανευρωπαϊκό μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων μόνο εφόσον πρώτα μειωθούν τα ρίσκα τραπεζικής χρεοκοπίας.

Αυτό προϋποθέτει σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως εξηγεί τo Reuters.

Η Κομισιόν αναμένεται επίσης να προτείνει την περαιτέρω ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς για τα «κόκκινα δάνεια» ώστε να βοηθήσει στην πώλησή τους.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required