Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Φεύγει η B. Sabadell από την Καταλονία - Θα ακολουθήσει και η Caixabank;

  • ( UPD -05/10/2017 22:31 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell αποφάσισε σήμερα την απομάκρυνση της εταιρικής της βάσης από την Καταλονία και την μεταφορά της στο Αλικάντε, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η απόφαση της Banco de Sabadell – πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία - έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στην περιοχή, καθώς το καταλανικό κοινοβούλιο εξετάζει να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

Η απόφαση της Banco de Sabadell ήρθε μετά από τη ραγδαία πτώση των μετοχών της μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Την μεταφορά της έδρας της από την Βαρκελώνη εξετάζει και η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, Caixabank. Μάλιστα το ΔΣ της τράπεζας συνεδριάζει αύριο για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Ο μεγαλύτερος φόβος των τραπεζών της Καταλονίας είναι να βρεθούν εκτός ευρωζώνης στην περίπτωση μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας της περιοχής, που θα τους οδηγήσει να χάσουν την πρόσβαση στην χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Η πολιτική κρίση έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα που παραλύει όλα τα επενδυτικά projects στην Καταλονία» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters την Πέμπτη, ο Ισπανός υπ. Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required