Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Ραχόι: Δεν αποκλείεται να αναστείλω την αυτονομία της Καταλονίας

  • ( UPD -08/10/2017 12:52 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αυστηρό μήνυμα προς την Καταλονία έστειλε ο Μαριάνο Ραχόι προειδοποιώντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας για να αναστείλει την αυτονομία της επαρχίας. Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της ισπανικής εφημερίδας "El Pais".

«Η Ισπανία θα παραμείνει Ισπανία και θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε ο κεντροδεξιός ηγέτης, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη ομιλία του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν ενώπιον της τοπικής Βουλής.Ο Ραχόι ξεκαθάρισε επίσης στην εφημερίδα "El Pais" ότι οι επιπλέον 4.000 αστυνομικοί, τους οποίους η κυβέρνησή του ανέπτυξε στην Καταλονία πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι να τερματιστεί η κρίση.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία εξαιτίας της κρίσης στην Καταλονία. Επίσης ο Ραχόι απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να δεχθεί διαμεσολάβηση για τη διευθέτηση της κρίσης.

Σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει τον Πουτζντεμόν, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της της Ισπανίας τον χαρακτήρισε "μετριοπαθή" ηγέτη που μπορεί να κάνει συνεννοήσεις και τον κάλεσε να πάρει αποστάσεις από τα ακραία μέλη του καταλανικής κυβέρνησης.Το μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού έρχεται στον απόηχο μεγάλων κινητοποιήσεων που έγιναν σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη με χιλιάδες Ισπανούς να ζητούν ενότητα και διάλογο.

Την προσεχή Τρίτη ο πρόεδρος της Καταλονίας πιθανόν να δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν διαδικασίες απόσχισης της περιοχής με βάση το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.Ο Πουτζντεμόν έχει ήδη δώσει μία γεύση της ομιλίας του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα αφορά γενικά την πολιτική κατάσταση, γεγονός που του δίνει ελευθερία όσον αφορά το περιεχόμενο.

ραχοιι

 

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required