Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.16

Ανοιχτή επιστολή Μέι στους Ευρωπαίους πολίτες: «Μείνετε στη Βρετανία»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοιχτή επιστολή στους Ευρωπαίους που μένουν στη Βρετανία απηύθυνε η Τερέζα Μέι ζητώντας τους να μείνουν στη χώρα, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τις διαδικασίες για το Brexit.

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη το πρωί, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι η διαδικασία για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στο Ην. Βασίλειο θα οργανωθεί με απλό τρόπο, με διαφάνεια, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ανάγκες των πολιτών.

Μέσω ανοικτής επιστολής απευθύνεται η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι στα 3 εκατομμύρια πολιτών κρατών - μελών ΕΕ που ζουν στη χώρα, ζητώντας τους να μείνουν στη Μεγάλη Βρετανία.

«Σήμερα πηγαίνω στις Βρυξέλλες και γνωρίζω ότι πολλοί περιμένουν από μας, τους ηγέτες των 28 εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δείξουμε ότι δίνουμε προτεραιότητα στους πολίτες. Υπήρξα σαφής καθόλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ότι τα δικαιώματα των πολιτών είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Και γνωρίζω ότι και οι άλλοι ηγέτες έχουν τον ίδιο στόχο: να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στην Ε.Ε. και των Βρετανών πολιτών που ζουν σε κράτη-μέλη της Ένωσης», αναφέρει.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το θέμα αυτό παραμένει ψηλά στις προτεραιότητές μας, ότι είμαστε ενωμένοι σε ο,τι αφορά τις βασικές αρχές και ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα επικεντρωθούμε στην επίτευξη συμφωνίας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων εδώ στη Μ. Βρετανία αλλά και στην Ε.Ε.» προσθέτει και συμπληρώνει:

«Οι πολίτες της ΕΕ που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στη Βρετανία, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη χώρα μας. Θέλουμε να μείνουν στη Βρετανία και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Και για να είμαι ακόμα πιο ξεκάθαρη: οι πολίτες της Ε.Ε. που ζουν νόμιμα στη Βρετανία σήμερα, θα μπορούν να παραμείνουν. Γνωρίζω ότι και οι δυο πλευρές θα μελετήσουν τις προτάσεις η μία της άλλης ώστε με ανοιχτό πνεύμα να υπάρξει συμφωνία. Με ευελιξία και δημιουργικότητα και από τις δυο μεριές, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις για τα δικαιώματα των πολιτών μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες».

«Σχεδιάζουμε μια απλοποιημένη ψηφιακή διαδικασία για όσους επιθυμούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν το καθεστώς του μονίμως εγκατεστημένου στη Μ. Βρετανία στο μέλλον. Η διαδικασία θα είναι σχεδιασμένη για να διευκολύνει τους αιτούντες και θα είμαστε συνεχώς σε επαφή μαζί του σε κάθε βήμα», καταλήγει η Μέι.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required