Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Κομισιόν: Άλλα €7,25 εκατ. στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Συνεχίζεται η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΕ για το προσφυγικό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη χορήγηση επείγουσας βοήθειας ύψους 7,25 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ολοκλήρωσης για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ασύλου στην Ελλάδα.

Η βοήθεια αυτή στοχεύει στην υποστήριξη της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου για την ενίσχυση του εξοπλισμού πληροφορικής και της ομάδας διερμηνέων, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού των περιφερειακών γραφείων ασύλου στα κεντρικά σημεία.

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει επίσης τη συνέχιση της αποστολής αξιωματικών της αστυνομίας για ελέγχους ασφαλείας στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου στα νησιά.

Η νέα χρηματοδότηση σήμερα συμπληρώνει την κοινοτική χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης που χορηγείται στις ελληνικές αρχές και σε διεθνείς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2015 στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ολοκλήρωσης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) σε 378 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό αντιστοιχεί στην συνεισφορά της ΕΕ ύψους 561 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα στα πλαίσια των εθνικών προγραμμάτων 2014-2020 από αυτά τα ταμεία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required