Γενικός Δείκτης:707.13-0.77%
EUR/USD: 1.17

Σχοινάς: Ο διάλογος μεταξύ Τουρκίας - Ε.Ε. πρέπει να συνεχιστεί

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι ο διάλογος ανάμεσα στην ΕΕ και την Άγκυρα πρέπει να συνεχιστεί, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι η ΕΕ και η Τουρκία έχουν συμφέρον να παραμείνουν στενοί εταίροι και να συνεχίσουν το διάλογο. Ωστόσο, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως την Άγκυρα ότι απομακρύνεται με μεγάλα βήματα από την ΕΕ και πως αν θέλει να την επαναπροσεγγίσει θα πρέπει να κάνει τις αναγκαίες προσπάθειες. «Καμία πρόοδος στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία δεν είναι εφικτή, όσο υπάρχουν δημοσιογράφοι στις τουρκικές φυλακές», είχε επισημάνει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ πριν από μία εβδομάδα από τη Σόφια, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ερωτηθείς αν γίνονται διεργασίες για μια σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας εντός των προσεχών μηνών, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε ότι και στο παρελθόν υπήρχαν σκέψεις για κάτι τέτοιο, ωστόσο πρόσθεσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι θα πραγματοποιηθεί.

Ο Μ. Σχοινάς επισήμανε ότι οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθούν να είναι μέρος της πολιτικής ατζέντας της Επιτροπής, υπενθυμίζοντας ότι τον Απρίλιο η Επιτροπή θα δημοσιεύσει την έκθεση προόδου των υποψήφιων προς ένταξη χωρών, ενώ στις 17 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Βουλγαρία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required