Γενικός Δείκτης:707.66-0.69%
EUR/USD: 1.17

Μ. Βρετανία: Κοντά σε υψηλό εξαετίας ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο

  • ( UPD -13/02/2018 11:44 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Kοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών ανήλθε απροσδόκητα ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία, τον Ιανουάριο, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς προσπαθεί να επιστρέψει την αύξηση των τιμών στο στόχο του 2% εντός των επόμενων δύο ετών.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3% τον Ιανουάριο, παραμένοντας αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Νοέμβριο άγγιξε το 3,1% που είναι το υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του reuters ανέμεναν χαμηλότερο πληθωρισμό στο 2,9%.

Την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας είχε πιάσει εξ απήνης τις αγορές, καθώς ανακοίνωσε πως επιδιώκει την επαναφορά του πληθωρισμού στον στόο του 2% γρηγορότερο, ήτοι μέσα σε δύο χρόνια και όχι σε τρία. Σημειώνεται ότι ο βρετανικός πληθωρισμός έχει αυξηθεί απο τη μέρα που οι Βρετανοί είπαν «ναι» στο Brexit, τον Ιούνιο του 2016, γεγονός που έκανε τη στερλινα να υποχωρήσει και να ανέβει το κόστος των εισαγωγών.

 

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required