Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Ιταλία: Σε χαμηλό τετραετίας η ανεργία το 2017

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του στατιστικού ινστιτούτου Istat, η ανεργία στην Ιταλία το 2017 διαμορφώθηκε στο 11,2%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων τεσσάρων ετών, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ανεργία σημείωσε συνεχή, μικρή μείωση.

Το Istat προσθέτει ότι η ανεργία μειώθηκε σε όλες τις περιοχές της χώρας, αλλά σημειώνει ότι παράλληλα παραμένουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο της Ιταλίας. Στις βόρειες, οικονομικά ανεπτυγμένες περιφέρειες, η ανεργία δεν ξεπερνά το 6,9%, στην κεντρική Ιταλία αυξάνεται στο 10% και στις περιοχές της Κάτω Ιταλίας παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, με ποσοστό 19,4%.

Σύμφωνα, τέλος, με τα στοιχεία της Eurostat του 2016, η νότια περιφέρεια της Καλαβρίας κατέχει και το πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, η οποία αγγίζει το 58,7%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required