Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.16

Σκόπια: Αθώοι 10 Αλβανοί εθνικιστές που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Το 2003, δύο Πολωνοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ και ο μεταφραστής τους, βρήκαν τραγικό θάνατο από βομβιστική επίθεση που δέχτηκαν στα Σκόπια. Ένοχοι για την επίθεση είχαν κριθεί 10 Αλβανοί εθνικιστές, οι οποίοι καταδικάστηκαν σύμφωνα με το νόμο περί τρομοκρατίας. Μετά από αρκετά χρόνια, το δικαστήριο ανέτρεψε την παλαιότερη απόφαση και αθώωσε τους κατηγορούμενους, οι οποίοι, ωστόσο, πέρασαν αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Όπως ανακοινώθηκε, δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, που να συνδέουν τους Αλβανούς εθνικιστές με τη βομβιστική ενέργεια κατά των στρατιωτών του ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ όμως, οι έξι από τους 10 εξέτισαν ποινές από 3,5 έως και επτά χρόνια, ενώ οι άλλοι τέσσερις διέφυγαν και δικάστηκαν ερήμην. Οι δικηγόροι τους δήλωσαν ότι μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, οι πελάτες τους θα ζητήσουν αποζημίωση από το σκοπιανό Κράτος.

Ο στρατός του ΝΑΤΟ είχε μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να μεσολαβήσει στις εμφύλιες διαμάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των εθνικιστών Αλβανών, το 2001. Ένας αριθμός στρατιωτών παρέμεινε, ώστε να διαφυλάξει τη συμφωνία ειρήνης που ακολούθησε.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required