Γενικός Δείκτης:638.2-1.62%
EUR/USD: 1.1357

Στο 1,2% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

  • ( UPD -16/05/2018 12:34 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ακόμα πιο μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%, κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, καθώς,  σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat,  παρουσίασε επιβράδυνση έναντι του προηγούμενου μήνα, αλλά και του Απριλίου του 2017.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,2% τον Απρίλιο από 1,3% τον Μάρτιο, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα ήταν στο 1,9%.  Εξαιρουμένων των κλάδων ενέργειας και τροφίμων επιβραδύνθηκε ακόμη περισσότερο, στο 1,1%. 

Όπως είναι γνωστό, η ΕΚΤ έχει δώσει εδώ και καιρό σήμα ότι θα πρέπει να αρχίσει σταδιακά ο τερματισμός της υπερβολικά χαλαρής πολιτικής. Ωστόσο με τον πληθωρισμό να παραμένει μακριά από το στόχο του 2% αναγκάζεται να αλλάξει στόχευση και οι αγορές θεωρούν πλέον σχεδόν δεδομένο ότι θα διατηρήσει σε ισχύ το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έως το τέλος του έτους, ενώ δεν θα επιχειρήσει την όποια κίνηση σε ό,τι αφορά τα επιτόκια νωρίτερα από το 2019. 

Στο μεταξύ, επιβράδυνση παρουσίασε και ο πληθωρισμός στην ΕΕ των 28καθλως διαμορφώθηκε στο 1,4% από 1,5% που ήταν τον Μάρτιο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required