Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να εξηγήσει στους εκπροσώπους των Ευρωπαίων πολιτών τις λεπτομέρειες αναφορικά με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων μέσω της «Cambridge Analytica», της εταιρείας που διαχειρίστηκε τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ίσως την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα «ανακριθεί» από τους Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά την κατάθεσή του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα επαναλάβει το εγχείρημα, αυτή τη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στο Facebook, από την ΕΕ, μια αγορά 500 εκ. πολιτών, μεγαλύτερης από αυτήν των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required