Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1306

Γαλλία: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανέκαμψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας τον Ιούλιο, η οποία κινήθηκε ν ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Insee, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς τον Μάιο είχε υποχωρήσει κατά -0,2%, εν μέσω ευρύτερων ενδείξεων επιβράδυνσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,5% τον Ιούνιο.

Ωστόσο, παρά την ανάκαμψη του Ιουνίου, η συνολική άνοδος για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν μικρότερη απ' ότι αναμενόταν, δεχόμενη πιέσεις από τις απεργίες στον εθνικό φορέα σιδηροδρόμων και τους υψηλότερους φόρους, οι οποίοι επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Αυτή την εβδομάδα στο μεταξύ, η Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αναμένει επιτάχυνση της οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, και συγκεκριμένα στο 0,4% έναντι 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required