Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Ιταλία: Οριακή αύξηση του πληθωρισμού στο 1,6% τον Αύγουστο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Χαμηλότερα της αρχικής εκτίμησης διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός Αυγούστου στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο 1,6% από 1,5% τον Ιούλιο. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για πληθωρισμό στο 1,7%.

Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας, ISTAT, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,4%, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στο 0,5% και έναντι των προβλέψεων επίσης στο 0,5%.

Σε ό,τι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε επίσης επιβράδυνση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, και συγκεκριμένα στο 1,6% έναντι 1,7% αρχικά και έναντι ετήσιας ανόδου 1,9% τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ο ΕΔΤΚ υποχώρησε κατά 0,2% έναντι 0,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά, γεγονός που οφείλεται στην πτώση της τάξεως του 8,8% που σημειώθηκε στις τιμές των ειδών ένδυσης και των υποδημάτων.

Σημειώνεται ότι η ετήσια άνοδος για τον βασικό πληθωρισμό, από τον οποία εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, επιβραδύνθηκε στο 0,8% έναντι 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required