Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Αυξημένη κατά 0,9% η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο στην ευρωζώνη

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ισχυρότερα από ό,τι αναμενόταν ανέκαμψε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς η αύξηση σε Ιταλία και Ολλανδία αντιστάθμισε την υποχώρηση στη Γερμανία, υποδηλώνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη συνεχίζεται με ήπιο ρυθμό.

Η παραγωγή υποχώρησε στους τρεις πρώτους μήνες του έτους, και αυξήθηκε οριακά μόνο στο β΄ τρίμηνο, καθώς εξασθένισε η ζήτηση από την Ασία. Αυτό συνέβαλε στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρύτερη οικονομία.

Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκαν 1% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο και 0,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους

Οι αναλυτές ανέμεναν μηνιαία άνοδο 0,2%.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση της παραγωγής από το Μάιο, μετά από δύο μήνες συνεχόμενης πτώσης. Ωστόσο, είναι απίθανο ο ρυθμός ανάπτυξης να διατηρηθεί και το Σεπτέμβριο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required