Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1164

ΑΕΠ και απασχόληση αυξήθηκαν κατά 0,2% στην ευρωζώνη

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Επιβράδυνση παρουσίασε η ανάπτυξη της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όπως δείχνουν τα σημερινά στοιχεία.

Το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurostat

Το δεύτερο τρίμηνο του 2018, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,5% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,8% στην ΕΕ.

Μεταξύ των κρατών μελών, η Μάλτα κατέγραψε υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (+3,6%), ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (+1,9%), τη Λετονία και την Πολωνία (και οι δύο +1,7%). Η αρνητική ανάπτυξη παρατηρήθηκε στη Λιθουανία (-0,3%), τη Γερμανία και τη Σουηδία (-0,2%) και την Ιταλία (0,1%).

Μεμονωμένα στοιχεία του ΑΕΠ

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, οι δαπάνες κατανάλωσης των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 0,1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,3% στην ΕΕ - μετά +από αύξηση 0,2% και 0,3% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,1% στην ευρωζώνη, αλλά αυξήθηκαν κατά 0,3% στην ΕΕ.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,3% στην ΕΕ.

Απασχόληση

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2008, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,4%.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,2% στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2018.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required