Γενικός Δείκτης:717.90.34%
EUR/USD: 1.1379

Ιταλία: Συντάξεις και κοινωνική πρόνοια αναθεωρούνται για να επιτευχθεί το έλλειμμα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα κόψει "λίγα δισεκατομμύρια" ευρώ από τις δύο βασικές μεταρρυθμίσεις της, προκειμένου να επιτύχει το νέο στόχο για το έλλειμμα που πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Dario Galli, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Πρωθυπουργός Giuseppe Conte συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker και πρότεινε να μειωθεί ο στόχος για το έλλειμμα της Ιταλίας για το επόμενο έτος σε 2,04% του ΑΕΠ, από 2,4% προηγουμένως, προκειμένου να αποφευχθεί η πειθαρχική δράση της ΕΕ.

«Μερικά δισεκατομμύρια (σε εξοικονόμηση) σε σύγκριση με τις αρχικές θεωρητικές προβλέψεις, θα προκύψουν από τη ρεαλιστική εφαρμογή των κυριότερων πολιτικών μέτρων της κυβέρνησης», δήλωσε ο Galli στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό La7, αναφερόμενος στην εισοδηματική στήριξη και την εισαγωγή χαμηλότερης ηλικίας συνταξιοδότησης.

Μετά τη συνάντηση με τον Juncker στις Βρυξέλλες, ο Conte δεν έδωσε λεπτομερώς για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα. Ο κ. Conte δήλωσε μόνο ότι η κυβέρνηση θα πωλούσε περισσότερα κρατικά περιουσιακά στοιχεία από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί και ότι η οικονομία θα αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο το επόμενο έτος.

Αργότερα την Τετάρτη, ο Conte είπε ότι οι προγραμματισμένες υψηλότερες δαπάνες για τις συντάξεις και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας θα παραμείνουν αμετάβλητες. Αλλά ο Galli υπονόησε ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων θα περιορίσει το συνολικό τους κόστος.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required