Γενικός Δείκτης:772.66-0.48%
EUR/USD: 1.1161

Μπούτινα: Ομολόγησε στο δικαστήριο ότι είναι κατάσκοπος της Ρωσίας

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Την ανάμειξή της σε συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ ομολόγησε επίσημα η Μαρία Μπούτινα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η 30χρονη έχει κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να διεισδύσει σε πολιτικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων, μέσω διάφορων ομάδων με στόχο να ενισχύσει τα ρωσικά συμφέροντα.

Η Μπουτίνα υποστήριξε ότι έδρασε «κάτω από την καθοδήγηση» Ρώσου αξιωματούχου, τον οποίο το CNN έχει προσδιορίσει ως Αλεξάντερ Τόρσιν. Σύμφωνα εμ τον εισαγγελέα, η «Μπουτίνα προσπάθησε να δημιουργήσει ανεπίσημες γραμμές επικοινωνίας με Αμερικανούς που έχουν εξουσία και επηρεάζουν την αμερικανική πολιτική».

Πώς η Μπούτινα έφτασε να ομολογήσει

Η Μαρία Μπούτινα ομολόγησε μία ημέρα αφότου οι δικηγόροι της και η αμερικανική εισαγγελίας κατέθεσαν από κοινού αίτηση προς τη δικαιοσύνη και ζητούσαν από το δικαστήριο να ορίσει ημέρα διεξαγωγής ακροαματικής διαδικασίας.

Είχε προηγηθεί συμφωνία των δύο πλευρών, όπως προκύπτει και από δικαστικά έγγραφα. Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ερμηνεία ότι η από κοινού αίτηση των δύο πλευρών θα οδηγούσε στην ομολογία της Μπούτινα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required