Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Βρετανία: Σε υψηλό διετίας ο ρυθμός ανάπτυξης το δ' τρίμηνο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ετήσια ανάπτυξη 1,5% σημείωσε κατά το γ' τρίμηνο η οικονομία της Βρετανίας, σε συμφωνία με τις προσωρινές εκτιμήσεις και με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Μάλιστα, σε τριμηνιαία βάση η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε κατά 0,6% το γ' τρίμηνο, σε συμφωνία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ηταν επίσης η πιο υψηλή από το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Ο τομέας των υπηρεσιών ήταν κινητήριος μοχλός για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου ενώ και η μεταποίηση και οι κατασκευές είχαν θετική συνεισφορά, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Ωστόσο, η βαθιά αβεβαιότητα για το Brexit επισκιάζει τις προοπτικές για το 2019.

Σε αυτή την αβεβαιότητα οφείλεται για τη μείωση του δείκτη GfK της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο -14 τον Δεκέμβριο, με τις προσδοκίες για την οικονομία το επόμενο 12μηνο να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011.

Με την Τράπεζα της Αγγλίας να διατηρεί σταθερά τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προειδοποίησαν ότι οι αβεβαιότητες του Brexit έχουν ενταθεί σημαντικά.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required