Γενικός Δείκτης:725.410.46%
EUR/USD: 1.1333

Ευρωζώνη: Αμετάβλητη η ετήσια αύξηση δανεισμού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων προς νοικοκυριά κι επιχειρήσεις παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,1% για το γ' τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι χρηματοοικονομικές επενδύσεις των νοικοκυρών αυξήθηκαν επίσης με τον ίδιο ρυθμό ήτοι 1,9%, ενώ οι λοιπές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 8,5% και η καθαρή τους αξία αυξήθηκε επίσης με σταθερό ρυθμό 3,8%.

Παράλληλα, η ετήσια αύξηση του ακαθάριστου λειτουργικού πλεονάσματος των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (NFCs) μειώθηκε στο 0,3% το γ' τρίμηνο του 2018, από 4,2% το προηγούμενο τρίμηνο. Τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 0,8% (από 4,2%). Ο ρυθμός ετήσιας αύξησης των μη χρηματοοικονομικών επενδύσεων των NFCs αυξήθηκε στο 8,1% από 1%, ενώ η χρηματοδότησή τους αυξήθηκε κατά 1,5% από 1,7% προηγουμένως.

ecb444

ecb566666

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ακαθάριστου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών μειώθηκε στο 3,2% το γ ' τρίμηνο του  2018, από 3,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Το μεικτό ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών το τρίτο τρίμηνο του 2018 ήταν 12,1%, έναντι 11,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των ακαθάριστων μη χρηματοπιστωτικών επενδύσεων των νοικοκυριών (ο οποίος αφορά κυρίως τη στέγαση) παρέμεινε στο γενικά αμετάβλητο ποσοστό 8,5% το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Τέλος τα δάνεια προς τα νοικοκυριά, αυξήθηκαν με αμετάβλητο συντελεστή 3,1%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required