Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Ιταλία: Η Banco BPM διαψεύδει τα δημοσιεύματα εξαγοράς Carige

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί εξαγοράς της Carige
Λόγω των αβέβαιων συνθηκών, που επικρατούν στην αγορά, η Banco BPM αποκλείει το ενδεχόμενο εξαγοράς προβληματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως η Carige.

«Η μακροοικονομική αβεβαιότητα και η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα είναι τέτοιες που μας κάνουν να αποκλείσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω σκέψη προς το παρόν, ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω συγχωνεύσεις στο χώρα στο μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Banco BPM Giuseppe Castagna στην «Il Messaggero».

Δημοσιεύματα του Τύπου, έφεραν τις προηγούμενες μέρες, τη Banco BPM η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, ως δυνητικό αγοραστή της προβληματικής Carige, που τέθηκε υπό προσωρινή διαχείριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά την αποτυχία της άντλησης κεφαλαίων από επενδυτές.

Η ΕΚΤ ωθεί την Carige να επιδιώξει τη συγχώνευσή της με μία ισχυρότερη τράπεζα και η εξεύρεση αγοραστή αποτελεί πλέον ένα από τα καθήκοντα των τριών επιτρόπων που διορίστηκαν.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required